2014. február 28., péntek

ZerAlexandra Minka Interjúja



Kérlek, mutatkozz be pár mondatban! Ki vagy, honnan jöttél, mi az, amiről úgy gondolod, hogy fontos veled kapcsolatban, érdemes tudni rólad?

 Pintér Alexandra vagyok, nagyon szeretek olvasni és kézműveskedni, a könyveket nem olvastam el csak a 2. kötetig jutottam. Imádom Pitont.

Mi az, amit az írásban a legjobban szeretsz?

 Hogy kiírhatom a gondolataimat anélkül, hogy bárkit is megsértenék vele.


Mikor találkoztál először a Harry Potter világával? A könyvet olvastad vagy a filmeket láttad? Elvarázsolt egyből a történet? Mi fogott meg benne végül?

 Nem tudom mikor láttam először a filmet, de ha jól emlékszem, akkor a Titkok kamrája megjelenése után találkoztam ezzel a művel. Alapból imádom a boszorkányokat, de hogy mi fogott meg benne, azt nem tudom.
Mi tetszett meg a Hermione Granger kihívásban, mi volt az, ami arra késztetett, hogy jelentkezz?
 Egyszer mindent el kell kezdeni, ez egy bizonyítás nekem, hogy meg tudom csinálni. és emiatt akarok csinálni majd egy másik kihívást (Piton és Végzek ereklyéit is tervezek)

A jelenlegi kihívás hősnője ugye Hermione Granger. A Harry Potterből neked ő is egyben a kedvenc női karaktered, vagy alapvetően valaki más?

 Ő a kedvenc

Rajta kívül ki vagy kik még a kedvenc szereplőid a Harry Potter könyvekből, esetleg filmekből?


 We love Snape 

Ha már a kedvencek megvoltak, akkor elárulnád nekünk, hogy kik azok a karakterek, akiket egyáltalán nem kedvelsz, akik ellenszenvesek voltak, és hogy miért váltak azzá?

 Monstróék, amilyen tökkelütöttek 


A Harry Potter könyvek vagy a filmek tetszettek jobban?

 Mivel csak a filmet láttam végig… ezért a filmek


Volt olyan karakter, akit te másképp képzeltél el a könyvek alapján, mint ahogy a későbbiekben a filmben megjelent?

 Nem olvastam a köteteket, ezért nem igazán tudok rá válaszolni

Persze egyértelmű, hogy az igen hosszú könyvek eseményeit a forgatókönyvírók kénytelenek voltak lerövidíteni. Volt olyan esemény, történés, ami neked nagyon tetszett, vagy ami szerinted fontos lett volna, de a filmekből mégis kihagyták? Vagy olyan jelenet, ami hiába szerepelt, te másképp képzelted el eredetileg?

 Nem tudom (nem olvastam a könyveket)

A történet alakulása eléggé szövevényes, téged mennyire lepett meg J. K. Rowling befejezése? Vagy számítottál valami hasonlóra? Te is így fejezted volna be a történetet, vagy inkább valahogy teljesen másképp?

 Tuti, hogy Pitont életben hagytam volna, akit tisztelnek és szeretnek idővel, de ő nem tud vele mit kezdeni.

A befejező film megjelenésével eléggé népes lett a rajongótábor, és temérdek fanfiction született, mostanában viszont úgy tűnik, hogy egy kicsit megkopott a lelkesedés. Szerinted ettől függetlenül van még jövője a Harry Potter fanficeknek? Elképzelhetőnek tartasz egy újabb fellendülést? Vannak esetleg jó ötleteid arra, hogyan lehetne feldobni a fandomot?

 Van rá esély, de csak nagyon kevés. Én személy szerint - hungarista lévén – magyar szereplő(k)vel(kel) gazdagítanám a felhozatalt. Bár több esélyt látok egy TMI (The Mortal Intsruments) vagy egy THG (The Hunger Games) alapú trónfosztásra.

Van olyan készülőben lévő írásod vagy új ötleted - nem feltétlenül fanfic -, amiről esetleg elárulhatsz valamit az olvasóknak?

 Galamb és kígyó címmel alkotok, jelen pillanatban 27 oldal, idővel fel fog kerülni a Merengőre. Remélhetőleg lesznek olyanok, akik szeretik Pitont szerelmesnek látni és nem zavarja őket, hogy egy nyolcadéves magyar leányzóba szeret bele. Többit meg majd a meglátjátok, amikor feltöltöm (amire még várni kell)
Illetve ugye akarok csinálni majd egy-egy kihívást. Napokon belül netre kerül – papír formában már meg van - lesz egy Pitonos és lesz egy Clary-s (TMI)

Üzennél esetleg valamit a kritikusoknak és az olvasóknak?

Csak őszintén. Nyerjen a legjobb. Ha valakit érdekelne, majd a kihívásom jelentkezzen.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése